Penapis buah pinggang bocor atau Nephrotic Syndrome adalah penyakit yang menyebabkan badan kita mengeluarkan terlalu banyak protein ke dalam air kencing. Hal ini kerana Glomeruli iaitu penapis halus di dalam buah pinggang telah gagal berfungsi dengan baik.

Sekiranya anda telah didiagnos mengalami penyakit ini, sila jangan berlengah untuk mendapatkan rawatan doktor. Pastikan anda sentiasa mematuhi segala arahan doktor untuk menghadiri temu janji dan pastikan anda ambil segala ubat ubatan yang dibekalkan.

Di samping itu, terdapat satu alternatif yang boleh anda cuba untuk penambahbaikan masalah kesihatan anda. Pengambilan suplemen semulajadi yang terbukti selamat dan berkesan seperti yang telah Encik Rosdi pilih juga boleh diamalkan.

Encik Rosli telah disahkan mengalami masalah penapis buah pinggang bocor pada September 2015. Setelah memilih untuk mengamalkan suplemen, beliau kini telah bebas daripada masalah penapis buah pinggang bocor dan tidak perlu melakukan biopsi.

penapis buah pinggang bocor

 

PERKONGSIAN TESTIMONI ENCIK ROSDI YANG KINI PULIH DARIPADA MASALAH PENAPIS BUAH PINGGANG BOCOR

Assalamualaikum, ini kisah bagaimana kami telah jatuh cinta cinta dengan Vivix Shaklee.

Nama saya Muhamad Rosdi Ismail,38 tahun. Pada bulan September 2015, saya telah disahkan mengalami Nephrotic Syndrom iaitu buah pinggang bocor yang menyebabkan protein terkeluar melalui air kencing. Sesuatu yang agak mengejutkan dan merisaukan saya sebenarnya. Siapa tak sayang buah pinggang kan??

Sebenarnya sebelum tu lagi saya perasan air kencing berbuih tetapi saya tak fikir ia sesuatu yang pelik dan tanda penyakit ini. Tetapi bila tangan dan kaki membengkak, barulah saya menyedari ada yang tidak normal. Saya membuat pemeriksaan di Hospital. Dan semasa di hospital doktor menahan saya di wad kecemasan dan membuat pemeriksaan air kencing 24jam, juga pemeriksaan darah. Setelah disahkan mengalami Nephrotic Syndrom doktor memberi “sebeban” ubat yang pada saya sangat banyak untuk ditelan. Dengan ubat surut bengkak, ubat kolesterol, ubat darah tinggi. Ya, penyakit ini turut memberi saya pakej penyakit yang lain yang sebelum ini saya memang tidak pernah menghidapinya.

Baca Juga  Nutrisi Untuk Talasemia Agar Tidak Perlu Transfusi Darah

Doktor turut memberi steroid tetapi menyatakan jika saya bersetuju untuk membuat Biopsi iaitu prosedur mengambil sampel buah pinggang maka saya tak perlu mengambil steroid.

Saya berbincang dengan isteri, kami bersetuju untuk memulangkan sebungkus besar Steroid dan memberitahu Doktor kami ingin membuat Biopsi. Hakikat yang sebenarnya kami ingin berikhtiar dengan VIVIX SHAKLEE. Kalau sebelum ini saya antara yang culas memakan vitamin tapi dengan Vivix saya sangat konsisten. Maka saya meneruskan suplemen dan juga ubat doktor kecuali steroid. Saya sangat risau jika buah pinggang saya benar benar rosak maka perlu menjalani dialisis di usia 30an ini. Di saat anak-anak masih kecil ini. Nauzubillah.

Alhamdulillah dengan izin Allah, setelah sebotol Vivix bacaan protein di dalam urin menampakkan penurunan. Dan setelah 3 botol Vivix iaitu lebih kurang 3 bulan saya ada temujanji dengan Doktor pakar di Selayang. Dan Alhamdulillah saya sangat bersyukur apabila Doktor mengesahkan air kencing saya tiada lagi protein, tekanan darah normal dan ujian darah semua menunjukkan result yang cantik. Doktor juga stopkan semua ubat dan yang paling best Doktor sendiri yang beritahu TAK PERLU BUAT BIOPSI.

Kalau sebelum ini saya dan isteri merasakan Vivix mahal tetapi bila dalam situasi ini barulah kami menyedari duit boleh dicari, namun buah pinggang itu lebih berharga, tiada gantinya. Terima kasih Allah. Terima kasih Shaklee. Sekiranya anda atau ahli keluarga anda menghidapi penyakit ini atau yang berkaitan ataupun penyakit kronik lain seperti diabetis, strok, darah tinggi dan kanser. Ikhtiarlah dengan VIVIX. Saya percaya Allah tak turunkan penyakit tanpa penawarnya. Tugas kita untuk berikhtiar, selebihnya berdoalah dan bertawakal lah kepada Allah.  Sesungguhnya Dia Yang Maha Berkuasa Menyembuhkan.Muhamad Rosdi Ismail

 

Baca Juga  Rawatan Alternatif Untuk Kanser Serviks

INI ADALAH ENCIK ROSDI YANG TIDAK PERLU JALANI BIOPSI KERANA TELAH BEBAS DARIPADA MASALAH PENAPIS BUAH PINGGANG BOCOR

 

 

Semoga anda yang mengalami masalah sama seperti Encik Rosdi menemui penawar yang berkesan dan juga bebas daripada masalah ini.

Di sini terdapat beberapa lagi testimoni pesakit penapis buah pinggang bocor yang mendapat kesan positif selepas mengamalkan suplemen Shaklee.

penapis buah pinggang bocorpenapis buah pinggang bocorimage

 

Baca artikel ini untuk mengetahui lebih lanjut tentang masalah penapis buah pinggang bocor.

 

 

penapis buah pinggang bocor

 

Mencegah lebih baik dari merawat

Hubungi : 

Anisah Abdullah
Bussines Leader & Shaklee Independent Distributor
SMS | CALL | WHATSAPP : 018 – 288 8797
Email : sales@ladywankaydiary.com

Kenyataan di dalam halaman ini tidak dinilai oleh badan FDA (Food and Drug Administration). Ia tidak bertujuan untuk mendiagnos, menyembuh, merawat  atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Hits: 268

Penapis Buah pinggang Bocor : Testimoni Pesakit Nephrotic Syndrome

One thought on “Penapis Buah pinggang Bocor : Testimoni Pesakit Nephrotic Syndrome

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WhatsApp chat