Adakah anda sedang mencari produk penjagaan muka semulajadi, selamat dan berkesan? Atau anda pernah mengalami kesan buruk akibat penggunaan produk penjagaan muka yang tidak diyakini selamat? Tetapi akibat perasaan ingin mencuba serta ingin dapatkan kesan pantas seawal 3 hari, anda sanggup membahayakan diri sendiri?

Sepatutnya sebelum memilih produk penjagaan muka, anda perlu meneliti kandungan produk. Adakah ia selamat digunakan? Adakah ia mengandungi merkuri? Paraben? Hydroquinone? Sekiranya bebas daripada bahan bahan tersebut, anda boleh menggunakannya.

Tips Memilih Produk Penjagaan Muka Semulajadi

Awas! Jangan keliru dengan produk semulajadi dan produk organik. boleh dikatakan semua produk semulajadi adalah organik, namun  produk organik belum tentu semulajadi. Sesetengah produk organik juga mengandungi bahan kimia yang boleh memudaratkan kesihatan.

Anda perlu berhati hati dengan produk yang mengandungi bahan kimia. Ia mungkin boleh memberi kesan buruk kepada pengguna sama ada dalam masa singkat ataupun dalam jangka masa panjang. Oleh itu, anda perlu ambil tahu;

#1. Jenis kulit

produk penjagaan muka semulajadi

 

#2.Pilih Produk Bebas Merkuri, Tiada Paraben, Bebas Hydroquinone dan Steroid

Produk penjagaan muka semulajadi tidakmengandungi bahan bahan seperti di atas. Kebiasaannya produk yang mengandungi bahan di atas memberi kesan yang amat cepat. Anda perlu risau sekiranya produk yang anda guna ikut cepat memberi kesan. Hal ini kerana, kebiasaannya produk seperti ini akan memberi kesan buruk pada masa akan datang.

#3. Dapatkan Konsultasi Dengan Orang Yang Tepat Terlebih Dahulu.

Pre Konsultasi penting untuk memastikan anda tidak salah memilih produk. Produk untuk orang kulit bermasalah tidak sama dengan kulit normal. Walaupun terdapat beberapa produk yang sama boleh digunakan oleh semua jenis kulit, namun caras penggunaan pula berlainan.

#4. Perhatikan Tindakbalas Kulit Selepas Menggunakan Produk Penjagaan Muka

Sekiranya selepas memakai produk yang anda pilih itu kulit menjadi menggelupas, merah, terbakar ataupun panas, itu bukan tanda tanda produk itu bekerja. Ia lebih merujuk kepada kulit anda sedang dihakis dan sedang rosak.

Baca Juga  Bacaan Kolesterol Dan Darah Tinggi Turun Selepas Amalkan Ini...

Memang ada beberapa produk yang bertindakbalas begitu. Namun ia cuma untuk beberapa ketika. Dan dinamakan purging. Ia tidak memberi kesan berbeza pada kulit seperti terbakar atau menggelupas.

Produk Penjagaan Kulit Semulajadi Nutriwhite Dijamin Selamat dan Berkesan

Produk Penjagaan Muka Semulajadi

Dirumus dengan kepekatan bahan-bahan asli agar kulit terasa lembut sehalus sutera dan tampil lebih menawan:

  • Bearberi untuk mencerahkan dan menegangkan kulit
  • Strawberi Begonia untuk meratakan tona kulit
  • Kacang Soya untuk memudarkan dan mengurangkan jeragat dan cela kulit
  • Mulberi untuk mencegah kesan-kesan kerosakan akibat sinaran matahari
  • Vitamin C aktif untuk memperbaiki penampilan kulit dan mengembalikan seri wajah
  • Tekstur esen yang licin dan mudah diserap oleh kulit
  • Kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit akibat pendedahan kepada sinaran matahari, serta Mountain Arnica untuk melegakan kera dangan kulit dan mengukuhkan ketahanan kulit terhadap elemen negatif persekitaran.
  • Mengandungi Vitamin C aktif memperbaiki kulit, meratakan tona, menghaluskan tekstur kulit, mengurangkan jeragat dan cela serta mengembalikan kecantikan kulit
  • Linden membekalkan khasiat dan melembapkan lapisan kulit paling dalam
  • Scullcap mencerahkan dan melegakan keradangan kulit
  • Kudzu untuk menegangkan dan mencerahkan kulit
  • Marshmallow untuk membekalkan lembapan penting
  • Tunas Pokok Bic bertindak lembut untuk menyingkirkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa merosakkan kulit
  • Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
  • Rumusaan ringan, tidak berminyak dengan aroma yang menyegarkan
  • Rumpai laut menanggalkan kotoran, mengelupaskan sel-sel mati dan menegangkan kulit
  • Alga Hijau melembapkan kulit dan membersih hingga jauh ke dalam liang-liang kulit untuk menghapuskan toksin

Shaklee adalah syarikat pengeluar produk kesihatan dan penjagaan kulit berasaskan bahan-bahan semulajadi sahaja. Ia digabungkan pula dengan teknologi dan kehebatan sains Shaklee yang sudah terkenal sejak lebih seratus tahun dulu, menjadikannya produk yang terbaik yang boleh anda berikan kepada kulit anda. Jadi, tukar produk penjagaan kulit  anda kepada produk penjagaan kulit semulajadi NutriWhite Shaklee sekarang!

Baca Juga  Merawat Virus HFMD Tanpa Menggunakan Ubat

 

New!! Youth Skincare By Shaklee

Reaksi Pengguna Produk Penjagaan Muka Semulajadi Nutriwhite

Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera.

Nama saya Irdayati binti Abdul Air. Saya berusia 36 tahun (2017). Saya merupakan seorang bekas konsultant perancang bandar dan desa.

Kerjaya saya memerlukan saya kerap pergi outstation; sama ada untuk menghadiri mesyuarat ataupun melawat tapak projek. Ada kalanya sehingga berhari-hari saya perlu melakukan pemeriksaan tapak. Apabila berada di tapak projek, kebiasaannya saya akan terdedah kepada cahaya matahari secara langsung. Tidak kiralah sama ada sewaktu dalam perjalanan mahupun sewaktu membuat survey di tapak projek. Sehinggakan kulit saya menjadi berminyak, timbul blackheads dan whiteheads serta kusam akibat sunburn. Paling sedih apabila saya buka tudung, garis belak seperti ‘sempadan’ amat jelas ketara di bahagian pipi & pelipis saya. Macam nak nangis rasanya bila tengok.

Saya jenis yang sangat memilih dalam produk skincare. Takut sangat nak cuba sembarangan; takut ada bahan berbahaya di dalamnya. Sebelum berkenalan dengan Nutriwhite Shaklee, saya pernah mencuba satu jenama yang dijual di kedai butik khas untuk kecantikan dan wangian yang berasaskan bahan semulajadi. Katanya, produk skincare mereka mampu mengurangkan sunburn dan mengurangkan masalah kulit berminyak saya. Ternyata tidak! Malah, kulit saya jadi semakin berminyak sehingga kelihatan berkilat seperti cermin terutamanya di waktu pagi sewaktu bangun dari tidur.

Setelah setahun saya mengamalkan ESP dalam rutin harian saya (untuk penyusuan bayi), saya perasan yang kulit saya menjadi lebih cerah sekata dan gebu. Pada waktu itu, terbuka pintu hati saya untuk mencuba produk Nutriwhite yg dikatakan direka khas untuk kulit orang Asia. Saya bermula dengan Gentle Deep Foaming Cleanser. Kemudian, setiap bulan saya beli satu-persatu pula Spot Whitening Treatment, Ultimate Protection Whitening Lotion, Soothing Radiance Whitening Softener, Gentle Action Makeup Remover; dan yang terkini saya beli Overnight Renewal Whitening Cream.

Baca Juga  Cara Merawat Migrain Dengan Selamat

Seriusnya, saya sangat-sangat berpuas hati. Kulit saya yang dulu mudah sunburn tetapi lambat untuk pulih kembali, kini dah tak mudah sunburn lagi! Dah takde dah garis belak di pipi dan pelipis saya. Malah, Makeup Remover telah berjaya membebaskan liang pori saya dari tersumbat oleh blackheads dan whiteheads! Untuk kesan yang lebih mantap, saya tambah pula ambil Shaklee Collagen Powder yang berjaya menjadikan liang pori saya mengecil! . Terima kasih Nutriwhite Shaklee kerana telah menjadi ASBAB TERBAIK untuk saya mendapat kulit yang diidamkan. Sampai orang gelarkan saya ‘Kakak Cantik’! Awww! Irdayati binti Abdul Air

Produk Penjagaan Muka Semulajadi

 

Testimoni Lain Pengguna Produk Nutriwhite

produk penjagaan muka semulajadi

produk penjagaan muka semulajadi

produk penjagaan muka semulajadi

produk penjagaan muka semulajadi

 

produk penjagaan muka semulajadi

 

Hubungi saya untuk langkah penjimatan hingga 20% untuk mendapatkan produk di atas.

Mencegah lebih baik dari merawat

Pertanyaan/order : 

Anisah Abdullah
Bussines Leader & Shaklee Independent Distributor
SMS | CALL | WHATSAPP : 018 – 288 8797
Email : sales@ladywankaydiary.com

Kenyataan di dalam halaman ini tidak dinilai oleh badan FDA (Food and Drug Administration).

**********************************************************

Ia tidak bertujuan untuk mendiagnos, menyembuh, merawat  atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Produk Penjagaan Muka Semulajadi Selamat dan Bebas Bahan Kimia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.