Keunikan Anggur Muscadine

Tahukah anda keunikan anggur muscadine? Anggur Muscadine atau anggur muskat adalah anggur yang berbeza daripada anggur anggur lain. Jadi, janganlah kata, dah makan anggur biasa. Tak perlu la cari anggur muscadine yang mahal tu.

Anggur biasa mempunyai standard 19 pasang kromosom. Manakala anggur muscadine mempunyai 20 pasang. Lebih 1 kromosom berbanding anggur biasa. Ini menjadikannya lebih tahan lasak dan mampu merawat dirinya apabila diserang serangga dan burung. Anggur muscadine juga tidak perlu disembur racun perosak kerana ia amat tahan lasak. Ia bebas daripada serangan bakteria dan fungus yang biasa menyerang tumbuhan lain.

Kromosom tambahan inilah yang dipercayai membekalkan sejenis antipenuaan khas. Malah kandungan kompaun polifenol dalam buah anggur ini adalah 40 kali ganda lebih tinggi daripada yang terdapat dalam wain merah. Ianya menyediakan lebih banyak faedah kepada kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan bersifat antioksidan yang tinggi.

Kelebihan lain anggur muscadine juga ialah ditanam di tempat bersuhu tinggi. Tidak seperti anggur biasa yang memerlukan kawasan sejuk untuk hidup subur. Saiz sebesar bola golf itu mempunyai kulit yang keras dan tebal. Ia mampu bertahan daripada serangan musuh seperti burung dan serangga lain. 

Menariknya penanaman anggur muscadine ini tidak memerlukan siraman air. Ia boleh bertahan dengan suhu yang panas. Ia juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan tinggi. Ciri phyto-nutrient inilah yang membezakan anggur muscadine dan anggur anggur lain. 

keunikan anggur muscadine

Apakah Fungsi Asid Ellagik Yang Merupakan Keunikan Anggur Muscadine? 

Di dalam teknologi perubatan, Asid Ellagik ini digunakan untuk mencegah kanser dan merawat serangan bakteria. Asid Ellagik mampu menghalang sel kanser dari terus merebak. Ia juga akan mencegah sel sel kanser yang ada di dalam badan untuk berkembang. Sebab itu Vivix sesuai untuk membantu pesakit kanser.

Baca Juga  Bebas Kanser Limfoma Tahap 4 

Selain itu, asid ellagik juga baik untuk membantu:

  • Kesihatan minda.
  • Mengawal obesiti.
  • Meredakan keradangan.
  • Diabetes dan metabolisme glukos.

Sebab itu vivix dikatakan sesuai membantu pesakit kanser, pesakit diabetes dan pelbagai masalah lain. Rupa rupanya keunikan anggur muscadine inilah yang menjadi rahsia vivix sangat bagus diambil oleh semua orang.

keunikan anggur muscadine

 

Nak dapatkan Vivix? Klik je link di bawah.

penapis buah pinggang bocor

Mencegah lebih baik dari merawat

Pertanyaan/order : 

Anisah Abdullah
Bussines Leader & Shaklee Independent Distributor
SMS | CALL :  018 – 288 8797

WHATSAPP : www.wasap.my/60182888797
Email : sales@ladywankaydiary.com

Kenyataan di dalam halaman ini tidak dinilai oleh badan FDA (Food and Drug Administration).

—————————————

Ia tidak bertujuan untuk mendiagnos, menyembuh, merawat atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

 

Keunikan Anggur Muscadine Di Dalam Vivix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.