Anakku bebas Kanser Limfoma Tahap 4! Ibu mana yang tidak gembira apabila anak yang menderita kanser limfoma disahkan bebas kanser selepas menjalani pelbagai rawatan.

Kanser Limfoma atau Hodgkins Limphoma adalah sejenis kanser darah yang bermula daripada sistem ‘lymphatic’. Sistem ini membantu sistem imuniti membuang bahan buangan dan melawan jangkitan.

Sel sel darah putih pada sistem lymphatic berfungsi untuk melawan kuman dan infeksi. Namun, bagi pesakit Hodgkins Lymphoma, sel sel ini bertambah secara tidak normal dan merebak melebihi sistem lymphatic hingga boleh masuk ke dalam salur darah.

Menurut kajian, 60% daripada pengidap kanser ini adalah lelaki. Malah ia lebih menggerunkan apabila dianggarkan satu daripada 5 lelaki menghidapi kanser ini. Lelaki berusia 15 hingga 40 tahun berisiko mendapat kanser ini dan mereka yang berusia 55 tahun ke atas lebih tinggi risiko mendapat Kanser Hadgkins Lymphoma.

Namun, tidak perlu risau. Kaedah rawatan masa kini mampu mengubati kanser Hodgkins Lymphoma tetapi ia boleh meninggalkan kesan sampingan. Oleh itu, saya ingin mengajak anda untuk membaca kisah anak Puan Saadiah yang mana telah didiagnos bebas daripada Kanser Hadgkins Lymphoma tahap 4 selepas mengamalkan suplemen dalam kehidupan seharian.

PERKONGSIAN TESTIMONI ANAK PUAN SAADIAH ARBAIN BEBAS DARI KANSER LIMFOMA (HODGKINS LYMPHOMA) PERINGKAT 4 SETELAH AMALKAN VIVIX

Ini kisah anak saya. Anak saya disahkan mengidap kanser Hodgkins Lymphoma stage 4 pada usia 10 tahun. Beliau telah sembuh sepenuhnya setelah mengambil Vivix Shaklee. Pada usia 10 tahun anak saya selalu mengadu sakit belakang.

Saya dan suami menyangkakan kemungkinan jatuh basikal atau jatuh masa bermain. Sakitnya semakin kerap. Kami bawa ke klinik dan kadang-kadang ke hospital. Di hospital doktor check ala kadar dan bekalkan Paracetamol sebagai ubat tahan sakit. Biasa la bila makan ubat sakitnya reda. Lepas tu datang balik.

Doktor pun tak dapat detect penyakit anak saya. Sampai satu masa doktor amik darah bagi tujuan ujian dan dihantar ke makmal darah. Doktor mengesahkan anak saya ada jangkitan kuman dalam darah. Anak saya menjalani operation kecil untuk mengambil sample di bahagian leher sebelah kiri.

Baca Juga  Vivix Suplemen Terbaik Untuk Kesihatan Seisi Keluarga

Setelah beberapa hari dapat result, anak saya disuruh rujuk ke HKL. Sampai disana kami terus ke Wad Pedriatik kanak- kanak. Hati seorang ibu hancur bagai dihiris sembilu apabila doktor Teh Kok Hoi memberi tahu anak saya mengidap penyakit kronik tahap 4 dan terpaksa menjalani rawatan kimoterapi.

Saya dan suami diberi kaunseling supaya tabah menghadapi kemungkinan yang akan berlaku. Suami saya tenang mendengarnya sedangkan saya sudah berbagai-bagai perasaan yang timbul. Takut, cemas dan sedih. Rawatan ini 50-50.

Dari hari itu 20 Julai 2011 bermula episod baru dalam hidup saya. Anak saya di masukan wad KK3 di pedriatik HKL. Anak saya menjalani rawatan kimoterapi dan perlukan penjagaan yang rapi. Pesakit tidak dibenarkan jumpa orang luar kerana ditakuti jangkitan kuman.

Kami berulang alik ke HKL selama dua tahun. Rawatan kimoterapi selama enam bulan dan masa selebihnya bagi check up susulan. Setelah tempoh dua tahun anak saya disahkan sihat dari kanser tersebut namun doktor menasihati agar kami jaga pemakanannya kerana ditakuti penyakitnya akan berulang semula.

Yang menyedihkan saya sekarang kos perubatan semakin meningkat. Hospital kerajaan tidak dapat menyediakan kos rawatan bagi penyakit kanser stage 4. Ramai pesakit pergi ke hospital swasta yang menelan belanja yang agak mahal.

Sepanjang anak sakit, dia cepat down dan cepat terasa. Tapi satu yang saya ingat sampai hari ni. Bila doktor suruh cuti setahun dari belajar untuk menjalani rawatan. Dia kata tak nak jadi orang bodoh sebab takut ketinggalan dalam pelajaran.

Dia sangat sedih dengan keadaan dirinya. Justeru itu saya berusaha mencari supplement bagi anak saya. Dari satu supplement ke satu supplement tetapi semua tidak sesuai. Dan akhirnya saya temui Vivix Shaklee.

Baca Juga  Tanda Kanser Limfoma Yang Kita Tidak Sedar

Alhamdulillah peraturan Allah itu memang cantik. Apabila anak saya memasuki sekolah form 1 di SMAN Lenggong , anak saya ditukarkan ke hospital Ipoh bagi check up seterusnya.

Saya sentiasa bekalkan Vivix buat anak saya. Setelah konsisten ambil Vivix, anak saya disahkan bebas kanser pada 20. 07.2016.

Satu berita yang menggembirakan. Alhamdulillah lepas habis rawatan dia boleh skor balik pelajaran yg tertinggal. Yang paling menggembirakan saya Alhamdulillah periksa I’dadi tahun lepas dia dapat mumtaz.

Sekarang anak saya bisa menjalani kehidupan seperti remaja lain. Belajar dan bermain. Malah anak saya turut menyertai aktiviti lasak di sekolahnya. Saya pun tidak perlu risau akan keadaan anak saya ketika tinggal berjauhan dari keluarga. Syukur Alhamdullilah. Terima kasih Allah terima kasih Shaklee.Saadiah Arbain

Bebas kanser limfoma

Alhamdulillah.. Puan Saadiah berjaya menemui suplemen yang tepat untuk membantu anaknya kembali kepada kehidupan normal. Kini anak beliau semakin sihat dan boleh mengikuti pelbagai aktiviti di sekolah.

 

Anak Ini Bebas Kanser Limfoma Selepas Mengamalkan Vivix

Selepas menderita kanser sejak umur 10 tahun dan telah menjalani raatan kimoterapi, Puan Saadiah membuat keputusan untuk memberi Vivix kepada anaknya sebagai jalan ikhtiar. Asbab Vivix, anak Puan Saadiah disahkan bebas kanser Limfoma. Ibu mana yang tidak gembira dengan berita yang disampaikan doktor.

Adik Mohamad Haqim telah sembuh. Anda juga berpeluang untuk sembuh dari penyakit kanser. Apa yang penting, kita perlu berusaha mencari jalan penyelesaian untuk keluar dari segala masalah.

Kenapa Vivix Boleh Membantu Untuk Bebas Kanser Limfoma?

Vivix adalah satu teknologi unik keluaran Shaklee. Vivx telah menjalani lebih daripada 2000 penyelidikan termasuk beberapa kajian yang dijalankan oleh Harvard University,National Institute of Aging dan National Cancer Institute.

Baca Juga  Bagaimana Cara Untuk Pulih Daripada Serangan Stroke

Salah satu kajian yang telah mereka jalankan ialah kajian tentang resveratrol dan kesannya terhadap kanser. Resveratrol adalah bahan semulajadi pertama yang mempunyai bukti kukuh yang mana mampu menghalang pelbagai peringkat kanser.

Di samping itu, ramuan vivix juga mengandungi anggur muscadine yang mana ia adalah anggur yang istimea berbanding anggur biasa. Anggur Muscadine mengandungi 20 pasang kromosom dimana mempunyai lebih sepasang kromosom berbading anggur biasa.

Di dalam anggur ini terdapat sejenis asid yang bernama Asid Ellagik yang berkepekatan tinggi. Di dalam teknologi perubatan, Asid Ellagik ini digunakan untuk mencegah kanser dan merawat serangan bakteria. Asid Ellagik mampu menghalang sel kanser dari terus merebak. Ia juga akan mencegah sel sel kanser yang ada di dalam badan untuk berkembang. Sebab itu Vivix sesuai untuk membantu pesakit kanser.

Selain itu, asid ellagik juga baik untuk membantu:

  • Kesihatan minda.
  • Mengawal obesiti.
  • Meredakan keradangan.
  • Diabetes dan metabolisme glukos.

Seterusnya, keunikan Vivix selain mengandungi resveratrol ialah, Vivix mengandungi polifenol. Polifenol pula mengandungi antioksida tinggi yang mana makanan yang tinggi kandungan anti oksida amat sesuai untuk melawan kanser.

4 Bahan Utama Vivix

punca paru paru berair

paru paru berair

Berikanlah diri anda atau orang yang anda sayang peluang kedua. Setiap penyakit mesti ada penawar. Tugas kita adalah jangan berputus asa untuk melawan penyakit.

penapis buah pinggang bocor

Untuk pertanyaan lanjut dan dapatkan konsultasi eksklusif mengenai produk, hubungi segera:

Anisah Abdullah

Shaklee Independent Distributor
C.O.D Kawasan Shah Alam & Postage Seluruh Malaysia

Call | SMS | Whatsapp:
018 – 288 8797

Kenyataan di dalam halaman ini tidak dinilai oleh badan FDA (Food and Drug Administration).

—————————————

Ia tidak bertujuan untuk mendiagnos, menyembuh, merawat atau mencegah sebarang jenis penyakit.

 

Hits: 818

Bebas Kanser Limfoma Tahap 4 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WhatsApp chat