Cuti sekolah dah mula. Kalau ikutkan plan, kami akan mula bercuti 10 Dec nanti sampai tahun baru. Memandangkan Encik Suami nak cuti takde lah senang sangat.

Tapi secara kebetulan, 2 hari sebelum cuti sekolah, dia kena outstation ke Senai pulak. Masa tu dapat fon call, “sayang, book hotel near Senai Airport, I kena pegi sana dan kita pergi semua.”

Eh.. krik krik kejap. Last minute kot. Cuti sekolah. Tang mana nak dapat hotel best ni.. So kita melepak je kat hotel 2 hari dia kerja. Tak minat nak cuci mata ke JPO since kita tengah layankan Black Friday Sale kat US tanpa pengetahuan Encik Suami.hahaha.. ampunnn.. nanti personal shopper hantar, u jangan marah naaa…

Harini seharian kita duk house keeping, house throwing, ehh house clean up lah sebenarnya since sekolah baru tutup. So belanja satu gambar Angry Bird Activity Park Johor Bahru. Maaflah.. Kami tak berniat nak holiday tak cukup korum. Sebab kita plan nak holiday lepas ayah cuti nanti. Bukan last weekend. Cuma nak mengubati hati Adrin yang request berkali kali sampai menangis nak pegi Thomas and Friends atau Legoland.

Memandangkan kita cuma ada masa yang singkat semalam, Angry Bird Activity Park adalah tempat yang paling sesuai sebab timing untuk masuk dari 10 pagi ke 1 petang. Senang, boleh balik terus lepas habis aktiviti kat situ. Kalau terus balik tanpa bawak ke mana mana, muncung la pulak. Tak senang hati semua orang.

Cuti sekolah dah mula. Kalau ikutkan plan, kami akan mula bercuti 10 Dec nanti sampai tahun baru. Memandangkan Encik Suami nak cuti takde lah senang sangat. Tapi secara kebetulan, 2 hari sebelum cuti sekolah, dia kena outstation ke Senai pulak. Masa tu dapat fon call, "sayang, book hotel near Senai Airport, I kena pegi sana dan kita pergi semua." Eh.. krik krik kejap. Last minute kot. Cuti sekolah. Tang mana nak dapat hotel best ni.. So kita melepak je kat hotel 2 hari dia kerja. Tak minat nak cuci mata ke JPO since kita tengah layankan Black Friday Sale kat US tanpa pengetahuan Encik Suami.hahaha.. ampunnn.. nanti personal shopper hantar, u jangan marah naaa... Harini seharian kita duk house keeping, house throwing, ehh house clean up lah sebenarnya since sekolah baru tutup. So belanja satu gambar Angry Bird Activity Park Johor Bahru. Maaflah.. Kami tak berniat nak holiday tak cukup korum. Sebab kita plan nak holiday lepas ayah cuti nanti. Bukan last weekend. Cuma nak mengubati hati Adrin yang request berkali kali sampai menangis nak pegi Thomas and Friends atau Legoland. Memandangkan kita cuma ada masa yang singkat semalam, Angry Bird Activity Park adalah tempat yang paling sesuai sebab timing untuk masuk dari 10 pagi ke 1 petang. Senang, boleh balik terus lepas habis aktiviti kat situ. Kalau terus balik tanpa bawak ke mana mana, muncung la pulak. Tak senang hati semua orang. Cerita sedikit tentang Angry Bird Park. Kat situ tak sesuai sangat untuk kanak kanak bawah umur 5 tahun. Kalau 9 tahun ke atas tu memang seronok la bermain. Sebab aktiviti kat situ agak lasak dan tinggi. Kemudian, walaupun kanak kanak yang berusia 3 tahun dan ke bawah boleh masuk percuma, kami tetap jugak bayar untuk Adam dan Alyah. Since Alyah takde Mykid dan Adam pulak tak faham lah kena bayar. Total untuk 6 orang kat situ RM318. Agak mahal. Sebab harga tiket kanak kanak dan dewasa sama je. Sediakan stokin siap siap kalau nak pergi. Since kat situ, perlu bukak kasut dan WAJIB berstokin. Kami beli kat Daiso je semalam. Sebab tak tahu. Malas la pulak nak patah balik ke kereta cari stokin. Beli je..
Cerita sedikit tentang Angry Bird Park. Kat situ tak sesuai sangat untuk kanak kanak bawah umur 5 tahun. Kalau 9 tahun ke atas tu memang seronok la bermain. Sebab aktiviti kat situ agak lasak dan tinggi. Kemudian, walaupun kanak kanak yang berusia 3 tahun dan ke bawah boleh masuk percuma, kami tetap jugak bayar untuk Adam dan Alyah. Since Alyah takde Mykid dan Adam pulak tak faham lah kenapa kena bayar.

Total untuk 6 orang kat situ RM318. Agak mahal. Sebab harga tiket kanak kanak dan dewasa sama je. Sediakan stokin siap siap kalau nak pergi. Since kat situ, perlu bukak kasut dan WAJIB berstokin. Kami beli kat Daiso je semalam. Sebab tak tahu. Malas la pulak nak patah balik ke kereta cari stokin. Beli je.. 

angry bird activity park johor bahru

 

Baca Juga  Angry Bird Activity Park Johor Bahru, Lokasi Menarik Untuk Anak Anak

Dah cerita panjang panjang, lupa pula beritahu kat mana lokasi. Angry Bird Activity Park ni berada di Level 3 KOMTAR JBCC. Tak susah pun cari. Cari je KFC KOMTAR JBCC. Berhadapan je.

Angry Bird Activity Park Johor Bahru, Tarikan buat peminat Angry Bird

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

shares