Pernah anda melakukan detoks? Bagaimana cara anda melakukan detoks? Hari ini saya ingin berkongsi tentang cara saya melakukan detoks parasit.

Parasit atau ayat mudah adalah cacing. Cacing boleh berada di mana mana di dalam badan akibat cara pemakanan dan kehidupan kita. Tidak semestinya kanak kanak sahaja yang memerlukan ubat cacing. Malah orang dewasa juga perlu berwaspada.

Dan TAHUKAH ANDA? Parasit yang berada di dalam badan orang dewasa lagi kronik berbanding badan kanak kanak.

parasite detox detoks parasit

Sebelum melakukan detoks, perkara wajib yang diambil berat adalah peraturan. Yup!! Peraturan dan disiplin melakukan detoks adalah penting. Banyak perkara yang perlu dijaga sepanjang proses detoks.

Makanan

Terdapat beberapa jenis makanan yang tidak boleh di ambil semasa proses detoks.

  1. Daging merah, ayam dan segala daging proses seperti sosej, nugget, dan daging burger.
  2. Susu, Keju, Telur dan Krim
  3. Mentega dan Margerin.
  4. Semua makanan berasaskan tepung seperti roti, kek, biskut, pastri dan lain lain.
  5. Makanan ringan (jajan)
  6. Kacang masin
  7. Coklat, gula gula, jem dan gula.
  8. Makanan yang telah diproses seperti mee segera.
  9. Alkohol
  10. Kopi dan teh
  11. Sos, jeruk, mayonis
  12. Garam (garam bukit boleh ye 🙂 )
  13. Air berkabonat

Mengenai ayam, anda dibolehkan untuk makan ayam organik atau ayam kampung ketika proses detok. Saya nak ingatkan ni. Diet Detoks berbeza tau dengan diet ATKINS!!

Jangan pulak bising.. Eh.. Atkins boleh je makan roti, makan daging.. Tapi diet detoks ni semua tak boleh. Dah kata diet nak membunuh parasit. Bukan diet nak ternak parasit.

Apakah Ciri Ciri Orang Yang Mempunyai Parasit Di Dalam Badan?

Masalah Kulit

  • Kulit kering
  • Rambut Kering
  • Rambut rapuh
  • Keguguran rambut
  • Alahan
  • Hidung gatal
  • Gatal-gatal dubur
  • Kulit gatal
  • Hives
  • Urtikaria (Gegata atau Kelopak Garam)
  • Jaundis
  • Reaksi alahan kepada makanan
  • Sensasi merangkak di bawah kulit
  • Ruam
  • Letusan
  • Ekzema
  • Ulser kulit
  • Bengkak
  • Kudis
Baca Juga  Tanda Tanda Badan Anda Mengandungi Parasit

Masalah Emosi & Kerisauan

  • Perubahan emosi
  • Marah dan cepat marah
  • Gemuruh
  • Kemurungan
  • Sifat Pelupa
  • Pemikiran keliru @ tidak jelas
  • Kegelisahan
  • Kebimbangan
  • Refleks lambat
  • Obsesi
  • Kekurangan penyelarasan
  • Kekeliruan
  • Blur
  • Blank

Ada banyak lagi ciri ciri lain. Tapi nantilah saya sambung menulis di artikel lain.

Bila Perlu Lakukan Detoks Parasit?

Meh saya nak terangkan lagi bila kita perlu melakukan detoks parasit. Dalam sebulan, kita hanya ada beberapa hari yang kita boleh lakukan detoks parasit. Ia berkait rapat dengan bulan mengambang.

Pada bulan mengambang, parasit ni aktif mengawan, bertelur dan menetas. Mungkin bulan cerah agaknya. Senang nak beraktiviti. 😛

Oleh itu, waktu kita melakukan detoks cuma pada waktu bulan mengambang setiap bulan. paling mudah, kita rujuk je kalendar Islam.

 

Kelab Detoks Parasit di Telegram

Kalau korang nak info lebih lanjut atau ingin join sekali melakukan detoks, korang boleh rujuk group di Telegram.

https://telegram.me/parasitedetoxclub

detoks parasit
https://telegram.me/parasitedetoxclub

 

Syarat nak join, kena install Telegram dulu lah. Kemudian, cari je Channel Parasite Detox Club 2016.

 

Ataupun hubungi je saya,

 

Anisah Abdullah
Bussines Leader & Shaklee Independent Distributor
SMS | CALL | WHATSAPP : 018 – 288 8797
Email : sales@ladywankaydiary.com

Detoks Parasit Channel 2016

One thought on “Detoks Parasit Channel 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.